Sunday, 16 May 2010

De wondere wereld van AliceAlice in Wonderland is hot & happening.
Het begon allemaal met de intrigerende vertelling van Charles Ludwige Dodgson, uitgegeven in 1865. De schrijver, een wiskundeleraar uit Oxford, gebruikte het pseudoniem Lewis Carrol en werd onder die naam wereldberoemd. Het boek is een optekening van een verhaal dat hij oorspronkelijk verzon voor Alice en haar twee zusjes om hen te vermaken, tijdens een roei-uitje in Oxford. Alice was zo gepakt door het verhaal - niet in de laatste plaats omdat het over haar zou gaan - dat zij Charles aanspoorde om het verhaal op te schrijven...

Inmiddels zijn er vele filmvarianten en geillustreerde boeken uitgebracht. De laatste film van Tim Burton is prachtig. Kleurrijk, spectaculair, in 3D en met topacteurs. Een echte traktatie.
Dankzij de film is Alice weer helemaal in de picture. Zo heeft Swarovski leuke sieraden uitgegeven. En de mooiste ontdekking is het ontroerende boek "Ik was Alice" van Melanie Benjamin. Een biografische roman over de 'echte' Alice in Wonderland, Alice Liddell. Dit boek moet je lezen!

No comments:

Post a Comment