Wednesday, 10 November 2010

Prachtig Parijs

In de herfstvakantie ben ik in Parijs geweest. Ik kom er regelmatig en het was weer helemaal heerlijk. Mooi weer en leuke dingen gedaan.
Dit keer waren de meiden ook mee (11 en 12 jaar). We hebben gefietst. Ook met de meiden ging dat helemaal super en ik vind het een van de leukste dingen om te doen. Het geeft zo'n heerlijk vrij gevoel en alles is heel goed fietsbaar met het uitstekende Velib fietsenplan.
Wat hebben we verder gedaan?
We zijn naar het Cimetiere Pere Lachaise geweest en hebben het graf van Oscar Wilde gezien. Al fietsend zijn we langs de Eijffeltoren, via de Trocadero naar de Arc de Triomphe geweest. Dan afdalen over de Champs Elysee, door de Avenue Montaigne (heerlijk terras, lekker eten en mensen kijken bij l'Avenue) en verder de stad in richting Etienne Marcel, voor de hippe kledingzaakjes. Vervolgens vandaaruit langs de Seine naar de Notre Dame en aan de overkant van de Seine, langs het Musee d'Orsay weer terug naar ons hotel in de buurt van het Hotel des Invalides. We zijn naar het Louvre geweest. Wat een prachtig museum en komisch om te zien wat een poppenkast er is rondom de Mona Lisa.
Tips: Zoals gezegd op (verwarmd) terras zitten in de Avenue Montaigne.
Shoppen in Le Bon Marche (super eetafdeling en op de bovenste verdieping een knutseltraktatie: La Droguerie. Een soort snoepwinkel aan naaispulletjes, lintjes, stofjes, knoopjes. Geweldig!
En... binnenkort foto's en nieuws over Gullivine, mijn nieuwste Blythe aanwinst. Wat is ze prachtig!!

No comments:

Post a Comment